STADSREGIONALE SAMENWERKING

Het Strategisch Project “Stadsregionale samenwerking slim vernieuwen” is een samenwerking van 14 steden en gemeenten: Aartselaar, Antwerpen, Boechout, Borsbeek, Edegem, Hemiksem, Hove, Kontich, Lint, Mortsel, Niel, Schelle, Wijnegem en Wommelgem.

Het project vertrekt van de prognose dat de bevolking in Vlaanderen zal groeien van 6 naar 7 miljoen en bovendien van samenstelling zal veranderen. De maatschappelijke en ruimtelijke uitdagingen die gepaard gaan met deze bevolkingsgroei, stoppen niet aan de bestuurlijke of administratieve grenzen van deze steden. Het strategisch project beoogt, door een bottom-up aanpak via overleg en gerichte acties, gemeenschappelijke ruimtelijke vraagstukken te definiëren en win-wins te zoeken tussen de verschillende partners van de stadsregionale samenwerking.

Dit leertraject gaat in op één participatieve situatie waar Ruimte Vlaanderen binnen dit Strategisch Project mee worstelt, namelijk de vaststelling dat niet elke deelnemer met een zelfde expertise aan een participatief proces begint. Dit verschil zorg voor spanningen. Voor sommigen gaat het proces immers te traag, terwijl het voor anderen dan weer veel te snel gaat. De vraag is daarom hoe je een participatief proces vorm geeft dat alle deelnemers aan boord houdt?

VIDEOVERSLAG

Die x-15 erreichte 1963 eine maximalgeschwindigkeit von etwa 7300 km/h und bachelorarbeit anfrage eine maximale höhe von etwa 108 km.